HAKKIMIZDA

İZMİR ve ÇANAKKALE Yarımadasının birbirinden güzel, zengin bitki florası ve kızılçam ormanlarından basra böceklerinin salgısıyla harmanlanan çam balını, en kıymetli haliyle sizlere ulaşmasını sağlayan arıcılarız.İZMİR ve ÇANAKKALE Yarımadasının eşsiz doğasına sahip Seferihisar, Menderes ve Biga bölgelerinde her biri 20 yılı aşkın deneyime sahip 4 farklı üreticinin DOĞRU arıcılık ilkesiyle elde ettiği çam balını, arıların üretim stresine sokulmadan kendi doğal döngüsüyle butik miktarlarda üretilmesi esasına göre çalışmaktayız.

Yarımadanın bizlere en büyük hediyesi Marchalina Hellenica! Yani bizdeki adıyla Basra Böceği. Dünyada sadece Ege kıyılarında (%90’nı Türkiye-kalanı komşuda Yunan adalarında) görülür.

Ağustos-Ekim ayları arasında kızılçam ağaçlarının dallarında cirit atarlar. Bu böcekler çam dallarını bembeyaz pamuklara sararlar ve çamın öz suyunu emerler. Tek besin kaynağı bu öz içeriktir. Çam ağacının öz suyunun yaklaşık olarak %80’i karbonhidrat, %20’si ise proteindir. Basra böceği protein kısmını kendi beslenmesi için kullanır, artan karbonhidratlı bileşiği salgılar.

Arılar bu aromatik karbonhidratlı çiğ tanelerini silip süpürürler ve onlar da kendi bünyelerinde enzimlerle değişikliğe uğratıp kovanlarındaki peteklerine depolarlar.

Bir çam ağacının öz suyu, iki farklı böceğin midesinden adeta rafine edilerek bizlere sunulmaktadır.

Pastörizasyon, baldaki enzimlerin ve yararlı bileşenlerinin kaybolmasına neden olur. More Apiculture olarak ballarımızı, içerisindeki enzimler, proteinler, vitaminler ve antioksidan maddeler zarar görmeden kavanozlayıp ve en şifalı haliyle balın gerçek sahibi olan sizlere ulaştırmaktayız.

More Apiculture üreticileri olarak elde ettiğimiz ballarımızı toplayıp karıştırmıyoruz. Farklı lokasyonlarda bulunan her bir kolonimizin balını, tamamiyle bulunduğu bölgenin orijini korunarak kovandan olduğu gibi ham olarak sizlere sunuyoruz.

Arıcılığın atadan dededen kalma ritüellerle değil bilimin ışığında, birlikte ve ortak akıl iradesiyle el ele vererek yapılmasına ihtiyacımız var.

  • Çam balının en önemli özelliği kıvamı bozulmadan veya kristalleşmeden uzun süre saklanabilmesidir.
  • Çam balının rengi çiçek ballarından daha koyudur.
  • Çam ballarının duyusal özellikleri çiçek ballarından farklıdır.
  • Çam balları kendilerine has özel bir kokuya, tada ve renge sahiptir.
  • Çam ballarının glikoz ve fruktoz içeriği çiçek ballarına göre daha düşüktür. Daha az tatlıdır ve boğazda yakıcı bir his bırakmaz.
  • Çam balları çiçek ballarından daha fazla miktarda enzim, aminoasit ve mineral madde içerir. Buna karşılık, çiçek ballarının da polen içeriği daha fazladır.